Scootmobiel kopen

Als u op zoek bent naar een scootmobiel, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn experts op het gebied van scootmobielen en kunnen u helpen de beste keuze te maken voor uw persoonlijke situatie. Maak handig gebruik van ons zoekfilter.

Wat is een scootmobiel?

Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig dat speciaal is ontworpen voor mensen met beperkte mobiliteit. Ze zijn ideaal voor mensen die moeite hebben met lange afstanden lopen of zelfstandig verplaatsen. Scootmobielen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende behoeften.

Soorten scootmobielen

 1. Driewiel scootmobielen: Deze scootmobielen hebben één voorwiel en twee achterwielen. Ze zijn wendbaar en eenvoudig te manoeuvreren in krappe ruimtes.
 2. Vierwiel scootmobielen: Met twee voorwielen en twee achterwielen bieden deze scootmobielen meer stabiliteit en zijn ze geschikt voor ruiger terrein.
 3. Opvouwbare scootmobielen: Deze compacte scootmobielen zijn licht van gewicht en eenvoudig op te vouwen, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn in de auto of het openbaar vervoer.
 4. Scootmobielen met vering: Voor extra comfort en een soepelere rit zijn er scootmobielen met vering beschikbaar. Deze modellen zijn ideaal voor mensen met rug- of gewrichtsproblemen.

Belangrijke kenmerken om te overwegen

 • Actieradius: De actieradius is de afstand die een scootmobiel kan afleggen op één acculading. Dit varieert per model, dus het is belangrijk om uw behoeften in overweging te nemen bij het kiezen van een scootmobiel met de juiste actieradius.
 • Snelheid: Scootmobielen hebben doorgaans een maximale snelheid van 6 tot 20 km/u. Afhankelijk van uw behoeften en waar u de scootmobiel gaat gebruiken, is het belangrijk om een model te kiezen met een passende snelheid.
 • Gewichtscapaciteit: De gewichtscapaciteit van een scootmobiel varieert per model. Zorg ervoor dat u een scootmobiel kiest met voldoende draagvermogen voor uw lichaamsgewicht en eventuele extra bagage.
 • Comfort: Een comfortabele zitting en verstelbare armleuningen zijn belangrijk voor langdurig gebruik van de scootmobiel. Overweeg ook modellen met vering voor extra comfort.

Tips voor het kopen van een scootmobiel

 1. Probeer verschillende modellen uit: Het is essentieel om verschillende scootmobielen te testen voordat u er een koopt. Zo kunt u bepalen welk model het beste bij uw behoeften en voorkeuren past.
 2. Denk na over de omgeving waarin u de scootmobiel gaat gebruiken: Houd rekening met de terreinomstandigheden en de breedte van deurposten en gangen in uw huis of omgeving. Dit helpt u bij het kiezen van een geschikte scootmobiel.
 3. Vergelijk prijzen en garanties: Het is belangrijk om prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken en te onderzoeken welke garanties worden aangeboden. Een goede garantie kan u veel geld besparen op de lange termijn.
 4. Onderzoek naar service en onderhoud: Kies een betrouwbare leverancier die goede service en onderhoudsmogelijkheden biedt. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw scootmobiel in optimale conditie blijft.
 5. Vraag naar financieringsmogelijkheden: Sommige leveranciers bieden financieringsplannen aan, waardoor de aankoop van een scootmobiel toegankelijker wordt. Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Accessoires en extra’s voor uw scootmobiel

 1. Boodschappenmand of -tas: Een mand of tas is handig voor het meenemen van boodschappen, persoonlijke spullen of medische apparatuur.
 2. Regenhoes of beschermhoes: Bescherm uw scootmobiel tegen de elementen met een hoes, zodat hij langer meegaat.
 3. Veiligheidsaccessoires: Denk aan verlichting, reflectoren en een achteruitkijkspiegel voor betere zichtbaarheid en veiligheid op de weg.
 4. Draagbare oplader: Een draagbare oplader kan nuttig zijn als u langere afstanden aflegt en onderweg uw accu wilt opladen.
 5. Stok- of rollatorhouder: Voor gebruikers die ook een wandelstok of rollator nodig hebben, zijn er speciale houders beschikbaar om deze eenvoudig aan de scootmobiel te bevestigen.

 

Een scootmobiel kopen veranderd je leven

Het kopen van een scootmobiel is een belangrijke beslissing die uw levenskwaliteit aanzienlijk kan verbeteren. Door zorgvuldig onderzoek te doen en rekening te houden met uw individuele behoeften, kunt u de perfecte scootmobiel vinden die aan al uw eisen voldoet. Vergeet niet om verschillende modellen uit te proberen, prijzen te vergelijken en te vragen naar service, onderhoud en financieringsmogelijkheden. Met de juiste scootmobiel kunt u genieten van meer vrijheid, onafhankelijkheid en comfort in uw dagelijks leven.

 

Scootmobiel merken

In Nederland zijn er vele verschillende merken scootmobielen verkrijgbaar. Hieronder vind je een lijst met 40 van deze merken, waaronder de bekende merken zoals Nipponia, 4Motion, IVA, BTC, Vermeiren en Drive. Andere bekende merken zijn onder meer Pride Mobility, Invacare, Quingo, Kymco, Life & Mobility en Sunrise Medical. Daarnaast zijn er ook minder bekende merken zoals Obi Mobility, Cyclone en Breezy. Voor ieder wat wils dus, zowel voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en bekende merknaam als voor mensen die juist op zoek zijn naar iets unieks en onbekends.

5/5 - (11 stemmen)