ANWB Scootmobielverzekering en Pechhulp: Veilig op weg

Kies de scootmobielverzekering die bij je past

Bij de ANWB Scootmobielverzekering heb je de keuze uit twee basisdekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en Volledig Casco.

Net als bij een auto ben je verplicht je scootmobiel minimaal WA te verzekeren. Met de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) ben je verzekerd voor schade die je met jouw scootmobiel toebrengt aan iemand anders, of aan de spullen of het motorvoertuig van iemand anders. Schade aan je eigen scootmobiel is niet verzekerd.

Wil je een uitgebreidere scootmobielverzekering? Kies dan voor Volledig Casco (all risk) dekking. Bij een aanrijding door jouw schuld, krijg je ook je eigen schade vergoed. Daarnaast ben je onder andere verzekerd voor schade aan je scootmobiel door diefstal, joyriding, brand, storm en hagel.

Gratis Wegenwacht Scootmobiel Service voor leden

ANWB-hulp bij pech onderweg. Nu een jaar gratis! Sluit nu de ANWB Scootmobielverzekering af en profiteer als ANWB-lid van dit voordeel (waarde € 54,-). Op dit moment zijn de actievoorwaarden dat dit alleen voor het 1e jaar geldt.

Ben je nog geen lid? Tijdens het afsluiten van je scootmobielverzekering kun je direct lid worden en gebruik maken van dit aanbod. Het ANWB-lidmaatschap kost slechts €15,50 per jaar.

Korting op het Seeme Veiligheidspakket

Bij de ANWB staat veiligheid voorop. Voor jou als scootmobielrijder is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Daarom hebben wij in samenwerking met Seeme een veiligheidspakket samengesteld. Deze bestaat uit een hoofdsteun hoes, rugreflectie en een afdekhoes voor het mandje. Als je bij bij de ANWB een scootmobielverzekering afsluit, ontvang je het veiligheidspakket van €33,85 voor €24,95.

Sluit nu uw ANWB Scootmobielverzekering af

Wacht niet langer en sluit vandaag nog uw ANWB Scootmobielverzekering af, zodat u veilig en verzekerd op pad kunt met uw scootmobiel. Profiteer van de gratis Wegenwacht Scootmobiel Service en maak gebruik van de korting op het Seeme Veiligheidspakket. Zo bent u altijd goed zichtbaar en veilig onderweg.

Premies en vergoedingen

De kosten voor een scootmobielverzekering variëren afhankelijk van de gekozen dekking. Gemiddeld kost een scootmobielverzekering ongeveer € 60 per jaar. Houd er rekening mee dat dit slechts een schatting is en dat je de actuele premies kunt vinden bij de ANWB.

Met een Volledig Casco scootmobielverzekering ben je goed verzekerd bij diefstal of onherstelbare schade (total loss) van je scootmobiel. Als je de eerste eigenaar bent van een nieuwe scootmobiel, krijg je het eerste jaar het volledige aankoopbedrag vergoed. Na het eerste jaar geldt er een afschrijvingsregeling. Bij een tweedehands scootmobiel wordt de dagwaarde uitgekeerd.

Wat is niet verzekerd?

Sommige schades zijn uitgesloten van de scootmobielverzekering. Hieronder vallen onder andere schades:

  • Door slijtage, eigen gebrek, onvoldoende onderhoud en waardevermindering
  • Terwijl de bestuurder onder invloed is van alcohol, medicijnen of andere verdovende middelen
  • Door opzet
  • Door fraude

Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht van alle uitsluitingen.

Verzekeringssticker en verlenging van de verzekering

Na het afsluiten van je scootmobielverzekering ontvang je binnen 5 werkdagen een verzekeringssticker. Deze vervangt sinds 2016 het verzekeringsplaatje en heeft dezelfde functie. De polis loopt door tot 1 mei en moet daarna opnieuw worden afgesloten. Je ontvangt tijdig een verlengingsvoorstel.

Kies voor ANWB Scootmobielverzekering en pechhulpverlening

Door te kiezen voor de ANWB Scootmobielverzekering, ben je verzekerd van goede hulp bij schade en profiteer je van uitgebreide dekkingen en aanvullende diensten. Met de gratis Wegenwacht Scootmobiel Service voor leden en kortingen op veiligheidsaccessoires, ga je altijd met een gerust hart de weg op.

Waarom ANWB?

De ANWB is een betrouwbare en ervaren organisatie die zich inzet voor de verkeersveiligheid en mobiliteit van haar leden. Naast scootmobielverzekeringen biedt de ANWB ook andere verzekeringen en diensten aan, zoals auto-, fiets- en reisverzekeringen. Door te kiezen voor een ANWB Scootmobielverzekering, draag je bij aan de maatschappelijke projecten die de ANWB ondersteunt, zoals Streetwise en de Fietsverlichtingsactie.

5/5 - (9 stemmen)